Welkom bij PDI GOOI

Psychologen die je weer op weg helpen in Bussum en Almere

Kosten en vergoedingen

PDI Gooi staat voor continuïteit van goede zorg voor iedereen


De meeste behandelingen bij de praktijken van Marjan en Aagje, worden vanuit uw basisverzekering vergoed, indien de huisarts u een verwijzing voor de GB-GGZ (Generalistische Basis-GGZ) heeft gegeven.

U hoeft hiervoor dus geen aanvullende verzekering of speciale polisvoorwaarden te hebben. Wel is er sprake van eigen risico. Het wettelijk Eigen Risico is in 2022 vastgesteld op € 385,-. Wij hebben met alle verzekeraars een contract, behalve met Eucare (Aevitae en Care4Life, Uzovicode 3360). In dat geval raden wij u aan contact op te nemen met uw verzekeraar.

 

Let op: veranderingen m.b.t. uw Eigen Risico. Wanneer uw behandeling in 2021 is gestart en uw behandeling loopt door in 2022 dan wordt uw Eigen Risico zowel in 2021 als in 2022 aangesproken. Dit komt door veranderingen in het financieringsmodel in de GGZ (zorgprestatiemodel). Bij uw eigen ziektekostenverzekeraar kunt u hierover verdere informatie inwinnen.

Indien u in 2022 al eerder gestart bent met een behandeling bij een psycholoog in de Generalistische Basis-GGZ dan wordt uw behandeling in principe door uw zorgverzekeraar niet vergoed. Wij raden u in dat geval aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te overleggen of u een nieuwe behandeling aan mag gaan. Mocht u geen vergoeding krijgen en toch in behandeling willen dan is het tarief per zitting van 45 minuten € 117,33.

 

Helaas kunnen wij u niet in behandeling nemen als u verzekerd bent bij CZ, Ohra of Nationale Nederlanden, vanwege het bereiken van ons omzetmaximum voor 2022 bij deze verzekeraars. U kunt dan telefonisch contact opnemen met het CZ-Zorgteam op 031-5949110. Zij gaan voor u zoeken waar u terecht kunt. 


Wij proberen het u zo makkelijk mogelijk te maken. Tijdens het eenvoudige aanmeldproces op deze website vertellen we u precies wat u nodig heeft en welke stappen u dient te doorlopen. Hiermee houden we het simpel voor u en uw verwijzer (huisarts).