Welkom bij PDI GOOI

Psychologen die je weer op weg helpen in Bussum en Almere

PDI Gooi – EMDR therapie in Bussum en Almere

De psychologen van PDI Gooi zijn tevens EMDR specialist.

Wat is EMDR therapie?

EMDR-therapie staat voor “Eye Movement Desensitization and Reprocessing” en is een therapie voor mensen die last hebben van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals bijvoorbeeld seksueel geweld, een ongeluk of een geweldsincident.

 

De symptomen van een Posttraumatische Stress Stoornis (PTSS) zijn herbelevingen (nachtmerries of flashbacks), vermijding van herinneringen of de emotionele uitschakeling hiervan, ernstige prikkelbaarheid en slaapstoornissen, extreme spanning door bepaalde prikkels, irritaties en hevige schrikreacties. EMDR is een zeer geschikte methode om bepaalde gebeurtenissen te verwerken en de emotionele lading ervan te verminderen.

EMDR wordt ook succesvol toegepast bij een negatief zelfbeeld, bij mensen met weinig zelfvertrouwen en met nare ervaringen.

Zowel Aagje als Marjan behandelen jong volwassenen vanaf 18 jaar en volwassenen.

Hoe werkt EMDR?

EMDR is het effectief verwerken van een nare gebeurtenis door middel van een zeer nauwkeurige procedure. In herinnering terug gaan naar deze gebeurtenis, samen met een bijzonder sterke afleiding in het hier en nu door middel van oogbewegingen zorgt vaak voor een snellere en vooral effectieve verwerking. EMDR therapie werkt snel. In gemiddeld drie sessies van anderhalf uur wordt een trauma door middel van EMDR  behandeld.

Vaak verandert er al snel iets in de beleving van die nare herinnering. Uiteindelijk wordt de gebeurtenis door u verwerkt en zullen uw klachten nagenoeg verdwijnen.

Meer informatie over EMDR?

Wilt u meer weten over EMDR? Bekijk de filmpjes op deze pagina of neemt u contact met ons op. U kunt ook terecht op www.emdr.nl.
 

PDI Gooi – EMDR therapie voor volwassenen